RPA – noe for Lørenskog?

RPA – eller Robotic Process Automation som det står for – har kommet for fullt i offentlig sektor og flere offentlige etater har tatt i bruk RPA.

Robot

Hva er RPA? RPA er en måte å automatisere arbeidsprosesser på. Der hvor det enten ikke er mulig eller for dyrt å integrere systemer så kan RPA erstatte punche-oppgaver for mennesker. RPA følger en regelbasert logikk og bruker programmer (skjermbilder) på samme måte som mennesker – bare raskere.

RPA kan brukes til standardiserte arbeidsprosesser og kan brukes der hvor regler kan anvendes. RPA kan derimot IKKE brukes til å håndtere saker hvor skjønn må utøves.  En kombinasjon av RPA der det kan benyttes og mennesker der hvor mennesker må gjøre vurderinger vil ofte være løsningen for å effektivisere arbeidsprosesser.

For å kunne ta i bruk RPA må arbeidsprosessene kartlegges og det må vurderes om det er steg i arbeidsprosessene som skal endres på, eller om det er utfordringer med IKT-systemene. Det er også viktig å huske på at ved å innføre RPA så innføres nye systemer som må vedlikeholdes. Derfor må forvaltning etableres med en gang.

Lørenskog kommune skal vurdere RPA iløpet av høsten og har startet «jakten på» arbeidsprosesser som kan egne seg for automatisering. Så får vi avklare om kost/nytten er bra nok ift å innføre dette nå. Vi har troen på at dette vil være gode verktøy for oss!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s