Det å være tilstede

av1I dagens digitale samfunn har det å være tilstede en annen betydning enn før de digitale verktøyene kom. En kan være fysisk tilstede – men ikke mentalt tilstede, og en kan være tilstede uten å være fysisk tilstede. Faktisk så kan en som ikke er fysisk tilstede være mer tilstede enn en som er tilstede i rommet 😉

Noen ganger kan en ikke være tilstede fysisk på grunn av sykdom. Barn som er langtidssyke kan fort bli isolert og komme utenfor klassemiljøet. Nå er det utviklet en løsning for at barn som er syke kan delta i undervisningen og det sosiale i klassen uten å være fysisk tilstede. Roboten AV-1 er en norskutviklet løsning som gjør at barnet kan delta i undervisningen ved hjelp av et nettbrett hjemme – mens AV-1 er med i klasserommet eller ute i skolegården.

Vi i Lørenskog vurderer å ta i bruk AV-1 til langtidssyke elever, og roboten var med på et seminar IKT-seksjonen hadde i slutten av november for å teste ut løsningen.  En av seksjonens ansatte var syk og kunne ikke delta, og kunne følge med og delta hjemmefra via AV-1 🙂

Spennende og moro!

Det gjenstår noen vurderinger knyttet til personvern mm før vi kan ta den i bruk i skolen – teknisk sett fungerer den fint med en stabil internettlinje.

Så da kan en være tilstede – uten å være fysisk tilstede 🙂

Teknologi gir muligheter!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s