Styrer alle skolepc-er via skyløsning

Når elevene i Lørenskog skolen starter opp etter sommerferien har teknologiavdelingen klargjort over 2000 elevPC-er og 500 lærerpc-er med Windows 10 for styring av elevpc-er via en helautomatisert skytjeneste. Denne løsningen sørger for at elevene har tilgang til de rette programmene og tjenestene så snart de logger seg på. Effektiv og sikkert for både lærere og elever. – Etter sommeren blir det helt slutt på at lærere og IKT-ansvarlige på skolene løper rundt med USB-pinner for å holde orden på maskiner og programvare, sier prosjektleder Jan Petter Kise i teknologiavdelingen.

Teknisk er løsningen det mest moderne som er å oppdrive innenfor Windows verden når det gjelder klienter. Elevene i Lørenskog vil nå benytte PC-er som styres fra internett (Microsoft Azure og Intune). De er såkalte internett enheter og trenger kun tilgang til internett for å fungere, ikke tilgang til noen lokale tjenester utover nett.

DSC_0055-Lørenskog kommune er kommune nummer tre i Norge som tar dette i bruk, men ingen andre kommuner har satt så mange klienter i produksjon (ikke minst på så kort tid). Frogn kommune som er størst i dag har 950 klienter – vi vil få nærmere 2000, sier prosjektleder Jan Petter Kise.

Foto: Over 2000 PC-er må oppgraderes til Windows 10 i løpet av sommeren før skolene kan ta i bruk den helautomatiske skytjenesten for styring av elev-PC-er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s